0

De fleste har prøvet at være stresset i kortere perioder, det kan være over en eksamen, over noget på arbejdet, eller måske fordi der sker store ændringer i ens dagligdag. Stress kan dog være yderst farligt, hvis det er noget som får lov at tage til, og derved forvandle sig til decideret stress.

For at undgå at udvikle stress, kan det være vigtigt at være opmærksom på ens krop og ens tanker. Derfor har vi samlet 5 tegn på stress, som man ikke må overse. Disse 5 tegn er hyppige tegn på stress, men kan også komme af andre årsager. Er du i tvivl, så skal du kontakte læge.

Stress ændrer din vægt

Når man er stresset kan man miste lysten til at bruge tid på et sundt og nærende måltid. Det kan derfor resultere i, at man bliver fast tilhænger af de nemme løsninger. Løsninger som på sigt ender i en vægtforøgelse.

Man bliver mere tilbøjelig til at sige ja tak til slik og kage, eller måske lige tage en tur på Burger King på vej hjem fra arbejde.

Stress kan også være skyld i at man taber sig, dette kan komme sig af, at man ikke får lavet mad eller at man helt glemmer at spise. Det er derfor vigtigt at reagere, hvis man pludselig enten stiger eller falder i vægt.

Stress giver hovedpine

Den typiske Dansker kan døje med hovedpine en gang imellem, og det er nok ikke noget man som sådan tænker over. Man skal dog være opmærksom hvis man pludselig får hyppigere hovedpine, eller ender helt ude, hvor man har det hver dag.

Den øget hovedpine kan komme af flere årsager, men det kan f.eks. komme af at man spænder i både skuldre og nakke, eller at man får forhøjet blodtryk.

Stress giver mavesmerter

Et hyppigt symptom på stress kan være mavesmerter. Det kommer typisk, hvis man har været stresset i en længere periode, og skyldes at ens tarme bliver irritable, og derved trækker sig sammen i kramper. Det er derfor vigtigt at tænke over, om din krop prøver at signalere noget, hvis du pludselig får mavekramper.

Er man uheldig, kan det udvikle sig til diarré.

Stress giver nedsat potens

Er man uheldig som mand, så kan stress gå ind og påvirke ens potens. Det kan resultere i, at man overhovedet ikke kan få erektion, eller at man oplever problemer med det i dagligdagen.

Oplever man at man pludselig døjer med nedsat potens, kan det derfor være vigtigt at overveje om stress kan være en faktor i den pludselige ændring.

Stress gør dig irritabel

Oplever man stress i hverdagen, kan adfærdsændringer være en af de helt store symptomer. Stress kan altså være skyld i, at man bliver mere irritabel, og derfor får en kortere lunte.

Udover at blive irritabel, er der også andre adfærdsændringer, som kan skyldes stress.

Læs om forskellige symptomer på stress

Er du stresset?

Hvis du oplever en eller flere af ovenstående symptomer, kan det altså være stress der er skyld i dette. Derfor er det vigtigt at gøre noget ved det med det samme, og finde ud af hvad der kan være skyld i du er stresset. En af de ting der kan hjælpe mod stress i hverdagen kan være anti stress gadgets, som kan hjælpe en med at få ro i hovedet.

Stress – Hvad er det? Læs mere her.

Kommenter

Optimer din hverdag med en Flippy!